Επιδόρπιο με βιταμίνη C

Τζουλιάννα Καρνέζη
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τρίτη, 10 Μαΐου 2011
Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Γλυκό με φλούδες πορτοκαλιού.

επιδόρπιο πορτοκάλι Τρώγονται σαν γλυκό του κουταλιού αλλά μπορείτε να τις σερβίρετε και σαν γαρνιτούρα με το παγωτό. Πώς να το φτιάξετε: Πλένετε πολύ καλά 6 πορτοκάλια με χοντρή φλούδα. Τα χαράζετε κατά μήκος με το μαχαίρι σταυρωτά και αφαιρείτε τη φλούδα. Βάζετε φλούδες και αρκετό κρύο νερό σε μία κατσαρόλα και τις βράζετε για 10 λεπτά, υπολογίζοντας το χρόνο από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το νερό. Στη συνέχεια, τις στραγγίζετε και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 2 φορές, για να ξεπικρίσουν τελείως οι φλούδες, στραγγίζοντάς τις και πάλι. Βάζετε στη φωτιά 4 φλιτζάνια ζάχαρη με 2 φλιτζάνια νερό και τις φλούδες των πορτοκαλιών και τα βράζετε όλα μαζί για μισή ώρα. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει, και οι φλούδες των πορτοκαλιών είναι έτοιμες.






MORE FOR YOU