Πώς αγοράζουμε ψάρια

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011 Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011
Πως όμως ξέρουμε εάν τα ψάρια που αγοράζουμε είναι φρέσκα; Μαζέψτε tips οι παλαιότερες και μάθετε οι νεότερες! Κατ’αρχήν θα ήταν μια καλή ιδέα να έχετε κάποιον ψαρά στη γειτονιά σας ο οποίος θα σας εφοδιάζει με ότι πιο φρέσκο. Αν όμως δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα προσέξτε τα εξής: 1) Το ψάρι πρέπει οπωσδήποτε να έχει μυρωδιά θάλασσας 2) Οπωσδήποτε όταν το βλέπετε πρέπει να είναι μέσα στον πάγο 3) Τα βράγχια του πρέπει να είναι κόκκινα 4) Τα μάτια του να είναι φωτεινά και διαυγή 5) Το κρέας του αν το πιέσετε ελαφρά, δεν θα πρέπει να είναι μαλακό και να αφήνει βαθούλωμα μετά την ελαφρά πίεση. Πρέπει να επανέρχεται. Tips: -Τα κόκαλα και τα κεφάλια των ψαριών, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ψαρόσουπα, γι’αυτό μην τα πετάτε. -Το ψάρια είναι από τα πιάτα που δεν ξαναζεσταίνονται. Γι’αυτό φροντίζετε να καταναλώσετε όλη την ποσότητα που μαγειρέψατε.





MORE FOR YOU