Γαρίδες γιουβετσάκι με σαφράν

Νόστιμο πιάτο θαλασσινών!

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Υλικά για 6 άτομα: 1 κουτί μεσαίες γαρίδες, κθαρισμένες, με το κεφάλι 1/2 κ. κριθαράκι 8 φλιτζάνια νερό 1 κ.σ. μαϊντανός 1 κ.γ. σαφράν, τριμμένο ή σε ίνες Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι 5 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο 1 κύβος κότας Αλάτι Πιπέρι 2-3 παγάκια

Διαδικασία: Βράζετε το νερό με 1 κύβο κότας σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να κοχλάσει. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθετετε το σαφράν και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 2 λεπτά ακόμη. Ανεβάζετε λίγο τη θερμοκρασία μέχρι ο ζωμός να αρχίσει να κοχλάζει ξανά και ρίχνετε το κριθαράκι. Μαγειρεύετε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να γίνει al dente. Βγάζετε την κατσαρ΄λα από τη φωτιά. Προσθέτετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το βούτυρο, το μαϊντανό, 1/2 χυμό λεμονιού, 2 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. πιπέρι, 2-3 παγάκια και ανακατεύετε. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τις γαρίδες με 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. πιπέρι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 3 κ.σ. λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνετε τις γαρίδες σε μια στρώση και τις τηγανίζετε για 2 λεπτά ακόμη από κάθε πλευρά. Τις ρίχνετε στιο κριθαράκι και σερβίρετε.

Tip: Τα παγάκια διακόπτουν απότομα το μαγείρεμα στο κριθαράκι και έτσι γίνεται σπυρωτό και δε λασπώνει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.    


Tags: ΣΥΝΤΑΓΗ| ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ| ΣΑΦΡΑΝ| ΓΑΡΙΔΕΣ| ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ




MORE FOR YOU