Ψητά βερίκοκα με μαύρο κάρδαμο και βανίλια

Σερβιρισμένα με γιαούρτι και ψημένα φουντούκια.

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015 Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά Μερίδες 4

Υλικά 200g φρέσκα βερίκοκα, πλυμένα Μισή βανίλια κομμένη κατά μήκος 1 κ.σ ανάλατο βούτυρο, σε κύβους 2 κ.σ μέλι 2 κομμάτια μαύρου κάρδαμο, κοπανισμένα 200g ελληνικό γιαούρτι 80g φουντούκια Εκτέλεση 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 C. 2. Τοποθετήστε τα φουντούκια σε ένα ταψί και ψήστε τα για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 2. Κόψτε τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Βάλτε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και καλύψτε τα με το βούτυρο, τη βανίλια, το μέλι και το κάρδαμο. Μαγειρέψτε στο φούρνο για 10 λεπτά. 3.Σερβίρετε τα βερίκοκα σε ατομικά μπολ μαζί με μια γενναιόδωρη κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίστε με τα θρυμματισμένα φουντούκια.


Tags: ΣΥΝΤΑΓΗ| ΒΕΡΙΚΟΚΟ| LIGHT ΣΥΝΤΑΓΗ




MORE FOR YOU