Γλυκοπατάτες γεμισμένες με κινόα και τυρί

Μια συνταγή που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017 Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Οι γλυκοπατάτες είναι μια οικονομική, νόστιμη και εύκολα διαθέσιμα τροφή με πολλά οφέλη για την υγεία. Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο οι κοινές πατάτες, οι γλυκοπατάτες μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους. Η παρακάτω συνταγή θα ικανοποιήσει και τους απαιτητικούς ουρανίσκους. 

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι κινόα

4 μέτριες γλυκοπατάτες

2 αγγούρια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

8 φέτες τυρί με χαμηλά  λιπαρά 

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

Μαγειρέψετε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίστε τις γλυκοπατάτες, κόψτε τις στη μέση  και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Βάζετε στο ταψί στο φούρνο και ψήνετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 45 λεπτά και στο τέλος προσθέτετε το τυρί για να λιώσει. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις γεμίζετε με κινόα, αγγούρια, πιπεριά, κρεμμύδι, μαιντανό και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε. 

Tags: VEGETARIAN & VEGAN| LIGHT & HEALTHY| ΡΥΖΙ & ΠΑΤΑΤΕΣ

MORE FOR YOU


Best of internet