Λαζάνια φούρνου με λίγες θερμίδες για να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές

Οι Κυριακές είναι φτιαγμένες για φαγητά που κάθε μπουκιά τους μας κάνει και πιο ευτυχισμένους.

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Καλέστε την παρέα σας, βάλτε ένα ποτήρι λευκό κρασί και εντυπωσιάστε όλους με τις μαγειρικές σας ικανότητες. Η σημερινή συνταγή είναι μοναδική γιατί εκτός από νόστιμη, είναι χαμηλή σε θερμίδες. 

Υλικά

250 γραμμάρια φύλλα λαζάνια

3 φλιτζάνια τυρί ρικότα 

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα ντοματίνια

5 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

2/3 φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα λαζάνια σε μια κατσαρόλα με νερό για να βράσουν σύμφωνα με τη συσκευασία. Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί, το σκόρδο, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες μαζί με το ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Παίρνουμε ένα ταψί και απλώνουμε στον πάτο τη μισή από τη σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε από πάνω τα μισά λαζάνια, και το μίγμα τυριού και ρίχνουμε ξανά σάλτσα ντομάτας, τα υπόλοιπα λαζάνια και τελειώνουμε με σάλτσα ντομάτας. Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο. 

Tags: ΖΥΜΑΡΙΚΑ| VEGETARIAN & VEGAN| ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ| LIGHT & HEALTHY| ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ




MORE FOR YOU