Σήμερα φτιάχνουμε light μαγιονέζα για απόλαυση χωρίς ενοχές

Μαγιονέζα με γιαούρτι για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Σήμερα φτιάχνουμε μαγιονέζα με γιαούρτι, μια εναλλακτική λύση της παραδοσιακής μαγιονέζας. Σε αντίθεση με την κανονική η σημερινή μαγιονέζα έχει λιγότερα αυγά και το βασικό συστατικό είναι το γιαούρτι. Παρόλα αυτά μοιάζει αρκετά με την αυθεντική, ενώ έχει λιγότερες θερμίδες δίνοντας μας την ευκαιρία να την απολαύσουμε χωρίς ενοχές. 

Συστατικά

1 αυγό

140 γραμμάρια γιαούρτι

180 ml σπορέλαιο

αλάτι

χυμό λεμονιού

Προετοιμασία

Σπάμε το αυγό σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το λάδι και το χυμό από το λεμόνι. Αρχίζουμε και χτυπάμε τα υλικά σε δυνατή ένταση για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθούν καλά. Όταν το μίγμα αρχίζει και αποκτάει μια πιο κρεμώδης υφή προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε αλάτι και η μαγιονέζα είναι έτοιμη για σερβίρισμα. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΓΙΑΟΥΡΤΙ| ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ| LIGHT & HEALTHY| DRESSING & ΣΑΛΤΣΕΣ




MORE FOR YOU