Πεντανόστιμα μακαρόνια με τόνο και ελιές

Η μακαρονάδα που θα θέλετε να φτιάξετε ξανά και ξανά.

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017 Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

Υλικά

360 γραμμάρια σπαγγέτι

240 γραμμάρια τόνο σε λάδι

60 γραμμάρια μαύρες ελιές

20 γραμμάρια κάπαρη

60 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού

1 κρεμμύδι

άνηθο

4 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνουμε την κάπαρη σε ένα μπολ με νερό για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια τη στραγγίζουμε. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε  το κρεμμύδι και το προσθέτουμε μαζί με την κάπαρη σε ένα τηγάνι προσθέτοντας ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 5 με 6 λεπτά. Προσθέτουμε τις ελιές και τον τόνο και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 λεπτό. Στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το αλεύρι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά και ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας  και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε. Στο τηγάνι με τον τόνο ρίχνουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια και ανάβουμε το μάτι, προσθέτουμε τα μακαρόνια ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε το μάτι. Σερβίρουμε με τα μακαρόνια πασπαλίζοντας με το αλεύρι καλαμποκιού. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα




MORE FOR YOU