Πεντανόστιμη σαλάτα με πλιγούρι για όσους κάνουν δίαιτα

Υγιεινό πιάτο και με λίγες θερμίδες.

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Το πλιγούρι είναι ένα υγιεινό δημητριακό το οποίο τρώγεται είτε ωμό είτε μαγειρεμένο και συνοδεύει όλες τα φαγητά από λαχανικά μέχρι κρέας. 

Υλικά

2 φλ. πλιγούρι

2 πιπεριές μια κόκκινη και μια κίτρινη

1 κρεμμύδι

1 ντομάτα

Μαϊντανό

Δυόσμο

1 κ. γλυκού χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Αφήνουμε το πλιγούρι για περίπου μισή ώρα μέσα σε νερό μέχρι να φουσκώσει και μετά το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι  αλλά και τις ντομάτες και το μαϊντανό. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μαζί με το πλιγούρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε λάδι, αλάτι, το δυόσμο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Πριν σερβίρουμε τη σαλάτα τη βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, για να δέσουν τα υλικά και να τραβήξει τους χυμούς της ντομάτας.



Tags: ΛΕΜΟΝΙ| ΣΑΛΑΤΕΣ| ΠΙΠΕΡΙΕΣ| ΝΤΟΜΑΤΕΣ| ΠΛΙΓΟΥΡΙ| LIGHT & HEALTHY




MORE FOR YOU