Χοιρινό με ρίγανη και λευκό κρασί

Εύκολο για να εντυπωσιάσετε.

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013 Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

Εύκολο για να εντυπωσιάσετε.

Υλικά για 4 άτομα: 500 γρ. χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο 1 ξερό κρεμμύδι 1 ή 2 λεμόνια ½ φλιτζάνι λευκό κρασί 100 γρ. κεφαλογραβιέρα 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Κόβετε το κρέας σε κύβους και το αλατοπιπερώνετε. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε σε ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Ρίχνετε το κρέας, το γυρίζετε για να σοταριστεί από όλες τις πλευρές και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τη ρίγανη και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 15 περίπου λεπτά. Στύβετε 1 ή 2 λεμόνια, ανάλογα με το πόσο ξινή γεύση θέλετε να έχει το φαγητό και κόβετε την κεφαλογραβιέρα σε κύβους. Ρίχνετε το τυρί και το χυμό λεμονιού στο κρέας και αφήνετε σε δυνατή φωτιά για άλλα 3-4 λεπτά.



Tags: ΣΥΝΤΑΓΗ| ΧΟΙΡΙΝΟ| ΡΙΓΑΝΗ| ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ




MORE FOR YOU