Υγρό κέικ σοκολάτας 72% (χωρίς αλεύρι)

O Σπύρος Μάριατος μας προτείνει ένα εύκολο, λαχταριστό και σοκλατένιο κέικ.

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

O Σεφ, Σπύρος Μαριάτος, μας προτείνει ένα εύκολο, λαχταριστό και σοκλατένιο κέικ. 

Προετοιμασία 20 λεπτά Χρόνος ψησίματος 35 λεπτά Μερίδες 8-10

Υλικά

  • 300γρ σοκολάτα κουβερτούρα 72%
  • 100γρ βούτυρο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κροκάδι αυγού
  • 150 ml Kahlua η άλλο ποτό της αρεσκείας μας
  • 1 λοβό βανίλιας

Προετοιμασία

Ακολουθήστε τα βήματα για σίγουρη επιτυχία:

1.Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 175C στον αέρα.

2.Κόβουμε το λοβό της βανίλιας στην μέση και τον ζεσταίνουμε με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσάρολακι, όταν ζεσταθεί αφαιρούμε την βανίλια και αφήνουμε στην άκρη.

3.Λιώνουμε σε μπεν μαρι την σοκολάτα με το βούτυρο. Όταν λιώσουν τα υλικά προσθέτουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος στο μείγμα , και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

4.Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη ,τα αυγά, και τον κρόκο του αυγού, όταν αφρατέψουν ενσωματώνουμε το μείγμα της ζεστής σοκολάτας καθώς και την Kahlua.

5.Ρίχνουμε το μείγμα μας σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα των 24cm/8in ,και ψήνουμε στους 175C για 35 λεπτά. (Τσεκάρουμε αν το κέικ έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα, καρφώνοντας την στο κέντρο του κέικ. Αν είναι καθαρή το κέικ είναι έτοιμο. Αφήστε το να παγώσει.)

6.Σερβίρουμε το κέικ με παγωτό της αρεσκείας μας ή μια σπιτική μαρμελάδα.

Απολαύστε το! 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.



Tags: ΣΟΚΟΛΑΤΑ| ΖΑΧΑΡΗ| ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ




MORE FOR YOU