Τσιπούρα Milanese με τηγανιτές αγκινάρες

Γρήγορο γευστικό μεσημεριανό.

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014 Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Γρήγορο γευστικό μεσημεριανό.

Υλικά: 3 μεγάλες αγκινάρες ή 12-15 baby 1 φλιτζάνι αλεύρι (140 γρ.) 6 κ.σ. ελαιόλαδο 2 μεγάλα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα 1 φλιτζάνι γαλέτα 6 τσιπούρες φιλέτα (περίπου 9 γρ. η καθεμία) Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις αγκινάρες. Βάζετε το αλεύρι σε μια σακούλα με τις αγκινάρες και ανακινείτε για να καλυφθούν καλά. Τις βγάζετε και τινάζετε το περιττό αλεύρι. Ζεσταίνετε 3 κ.σ. λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζετε τις αγκινάρες για 10-15 λεπτά. Βάζετε τα αβγά και τη γαλέτα σε ξεχωριστά πιάτα. Αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε τα φιλέτα. Τα περνάτε από το αβγό και τη γαλέτα. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Τηγανίζετε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε το ψάρι σε πιατέλα, γαρνίροντας με τις αγκινάρες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 



Tags: ΣΥΝΤΑΓΗ| ΑΓΚΙΝΑΡΑ| ΑΒΓΟ| ΤΣΙΠΟΥΡΑ




MORE FOR YOU