Κις λαχανικών

Μια νόστιμη, αλμυρή τάρτα.

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014 Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Υλικά για 6 άτομα: 250 γρ. αλεύρι 160γρ. βούτυρο σε κύβους 1 αυγό 1 κ.σ. αλάτι 1 πρέζα ζάχαρη 2-3 κ.σ. νερό Αλεύρι για το πασπάλισμα Κρόκος αυγού για το χρώμα Ρεβίθια ή άλλα όσπρια

Για τη γέμιση: 250 γρ. μανιτάρια 2 κρεμμυδάκια φρέσκα 2 κόκκινες πιπεριές 200 γρ. λάχανο 2 μελιτζάνες 1 ματσάκι σπαράγγια 12 ντοματάκια τσέρι 2 αγκινάρες 3 αυγά 300 ml.  κρέμα γάλακτος 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία: Προθερμίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώστε το αλεύρι σε ξύλινο τραπέζι, ανοίξτε μια τρύπα στη μέση και προσθέστε το βούτυρο. Ρίξτε και το αυγό, το αλάτι και τη ζάχαρη και ζυμώστε μέχρι να ετοιμάσετε μια μαλακή ζύμη. Ρίξτε και λίγο νερό, αν χρειαστεί. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Ανοίξτε ένα φύλλο και απλώστε το στη φόρμα. Τρυπήστε το με πιρούνι για να μη φουσκώσει, σκεπάστε το με λαδόκολλα, ρίξτε από πάνω τα όσπρια για βάρος, και ψήστε στο φούρνο για 10 λεπτά. Χτυπήστε 3 αυγά με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε τα μανιτάρια και τα λαχανικά στη ζύμη και αλείψτε τις άκρες με αυγό. Ρίξτε το μείγμα αυγών και κρέμας γάλακτος και ψήστε την κις για 20 λεπτά στο φούρνο. Σερβίρετε το πιάτο ζεστό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.



Tags: ΣΥΝΤΑΓΗ| ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ| ΤΑΡΤΑ| ΛΑΧΑΝΙΚΑ| ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ| ΤΑΡΤΕΣ & ΠΙΤΕΣ




MORE FOR YOU