Κοτόπουλο με κόκκινο κάρυ και ανανά

Εξωτικές μυρωδιές στην κουζίνα σας.

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Υλικά

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 κ. γλ. κόκκινο κάρυ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 φλ. τσαγιού κομπόστα ανανά σε κύβους
  • 2 κ. σ. ηλιέλαιο
  • 250 ml. γάλα καρύδας
  • 3 κ. σ. ζωμό από ανανά
  • 1 κούπα ρύζι basmati
  • αλάτι- πιπέρι

  Εκτέλεση

Μαρινάρετε το κοτόπουλο με το αλάτι, το πιπέρι και το κάρυ. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο ώσπου να ροδίσει. Χαμηλώνετε σε μέτρια τη φωτιά και προσθέτετε το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Ύστερα, ρίχνετε το γάλα καρύδας και τα αφήνετε να βράσουν για 10'. Μόλις το γάλα αρχίζει να πήζει προσθέστε τον ανανά και το ζωμό και αφήστε τα για ακόμα 3'. Σερβίρετε το φαγητό σας μαζί με το basmati.



Tags: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ| ΑΝΑΝΑΣ| ΚΑΡΥ| ΡΥΖΙ BASMATI| ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ




MORE FOR YOU