Carot Cake

Απολαυστικό γλυκό για όλες τις ώρες.

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015
Υλικά
  • 2,5 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλ. τσαγιού καρότο τριμμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή, προαιρετικά
  • 1 φλ. τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα (κοφτά)
  • ¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 4 αυγά
  Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε και ανακατεύετε  καλά όλα τα υλικά με ένα κουτάλι. Ρίχνετε το χυλό του κέικ σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά. Δοκιμάζετε με ένα μαχαίρι να δείτε αν ψήθηκε και αν το μαχαίρι βγει χωρίς υπολείμματα ζύμης τότε το κέικ είναι έτοιμο. Το αφήνετε λίγο στη φόρμα να κρυώσει και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με άχνη.



Tags: ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ| ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ| ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ| ΕΥΚΟΛΑ ΚΕΙΚ




MORE FOR YOU