Μπόμπες πατάτας γεμισμένες με τυρί και ζαμπόν

Μια εύκολη συνταγή που θα ικανοποιήσει και τους απαιτητικούς ουρανίσκους!

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Συστατικά:

  • 200 γραμμάρια πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες
  • 100 γραμμάρια αλεύρι 00
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε):

  • 3 φέτες ζαμπόν
  • Τυρί προβολόνε
  • Λάδι για μαγείρεμα

Διαδικασία:

Βράζουμε τις πατάτες και όταν μαγειρευτούν τις κάνουμε πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, τη παρμεζάνα, τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη είναι μαλακιά και ελαστική, φτιάχνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε μέσα με το τυρί και το ζαμπόν, κλείνοντας καλά  τα άκρα τους για να μη φύγει η γέμιση. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε  τις μπάλες πατάτας. Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε να μαγειρέψετε στο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.

Tags: ΠΑΤΑΤΑ| ΖΑΜΠΟΝ| ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ| ΑΛΑΤΙ| ΑΛΕΥΡΙ| ΜΑΓΙΑ| ΠΡΟΒΟΛΟΝΕ




MORE FOR YOU