Μωβ πουρές από λάχανο

Μια συνταγή γεμάτη χρώματα!

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016 Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Συστατικά: 

  • 1/2 κόκκινο λάχανο
  • 1 φλιτζάνι κάσιους
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα καρότου:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μουστάρδας
  • 1 λεμόνι
  • 1 καρότο

Συστατικά: 

Πλένετε και καθαρίζετε το κόκκινο λάχανο. Βάζετε τα κάσιους στο νερό για τουλάχιστον μία ώρα. Όταν περάσει ο χρόνος στραγγίζετε τα κάσιους και βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ. Χτυπάτε σε μέτρια ένταση, μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μίγμα σαν πουρές. Όταν είναι έτοιμος ο πουρές, φτιάχνετε μπάλες, χρησιμοποιώντας δυο κουτάλια.

Για να φτιάξετε τη σάλτσα από καρότο: Καθαρίζετε και  κόβετε το καρότο σε κομμάτι. Χτυπάτε στο μπλέντερ το καρότο, ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους μουστάρδα, χυμό από ένα λεμόνι και νερό. Όταν γίνει μια λεία σάλτσα τη σερβίρετε μαζί με τον πουρέ από λάχανο.

Tags: ΛΕΜΟΝΙ| ΛΑΧΑΝΟ| ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ| ΚΑΡΟΤΟ| ΚΑΣΙΟΥΣ| ΠΟΥΡΕ| ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ| ΡΥΖΙ & ΠΑΤΑΤΕΣ




MORE FOR YOU