Κοτόπουλο με πάπρικα

Εύκολη και νόστιμη συνταγή.

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017 Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Αν έχετε βαρεθεί να τρώτε συνέχεια κοτόπουλο ψητό ή λεμονάτο, τότε θα λατρέψετε την παρακάτω συνταγή. Η πάπρικα είναι ένα μπαχαρικό που ταιριάζει σχεδόν με όλα τα φαγητά και ακόμα περισσότερο με το κοτόπουλο. Δοκιμάστε την και δεν θα μείνει ίχνος.

Υλικά

500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα, κομμένο σε κύβους

2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα πουλερικών

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε την πάπρικα, το καρύκευμα πουλερικών, το αλάτι και το πιπέρι. Ύστερα προσθέτετε το μίγμα με τα καρυκεύματα στο κοτόπουλο και ανακατεύετε για να πάει παντού. Εντωμεταξύ σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και όταν είναι καυτό προσθέτετε τα κομμάτια από το κοτόπουλο και σοτάρετε για 5 με 6 λεπτά. Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για άλλα 3 λεπτά. Ρίξτε από πάνω χυμό από ένα λεμόνι και σερβίρετε.

 

Tags: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ| ΠΑΠΡΙΚΑ

MORE FOR YOU