Το πιο νόστιμο ριζότο με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

Κάντε ένα γευστικό ταξίδι στην Ιταλία.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Αν θέλετε να νιώσετε έστω και για λίγο σαν Ιταλοί, δεν έχετε παρά να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο ριζότο και θα σας ταξιδέψει στην όμορφη Ιταλία.

Υλικά:

1 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια

3 φλιτζάνια ζεστό νερό

3 1/2 φλιτζάνια κονσέρβα ζωμό κοτόπουλου

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

5 σκελίδες σκόρδο, κιμά

2 φλιτζάνια ρύζι

1 1/4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

60 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί

Τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάλτε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το ζεστό νερό. Αφήστε τα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά. Αφαιρέστε τα μανιτάρια, φυλάσσοντας το νερό και ψιλοκόψτε τα. Σουρώστε το νερό και ρίξτε το σε ένα τηγάνι μαζί με το ζωμό και αφήνετε να σιγοβράσει.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το ρύζι, και το αλάτι και ανακατεύετε για περίπου 2 λεπτά.

Προσθέσετε περίπου το 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό στο ρύζι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να απορροφηθεί εντελώς ο ζωμός. Συνεχίστε το μαγείρεμα του ρυζιού, προσθέτοντας 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό, περιμένετε να απορροφηθεί ανακατεύοντας και προσθέτετε και τον υπόλοιπο. Μαγειρεύετε το ρύζι για περίπου 25 έως 30 λεπτά μέχρι να πήξει ο ζωμός. Στο τέλος προσθέστε το βούτυρο, το κατσικίσιο τυρί, αλατοπιερώστε και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Tags: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ| VEGETARIAN & VEGAN| ΡΥΖΙ & ΠΑΤΑΤΕΣ

MORE FOR YOU