Η σημερινή συνταγή συνδυάζει τέλεια το σολομό με τα μακαρόνια

Φτιάξε αυτό το πιάτο και θα μείνετε ενθουσιασμένοι.

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Ο σολομός είναι ένα γευστικό ψάρι και όταν συνδυάζεται με τα ζυμαρικά γίνεται ακόμα πιο νόστιμος. Τι καλύτερο για τη σημερινή ημέρα από μια εύκολη μακαρονάδα με κρέμα γάλακτος και σολομό.

Υλικά 

500 γραμμάρια μακαρόνια

300 γραμμάρια σολομό

500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Βασιλικό ψιλοκομμένο

Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Λίγα λεπτά πριν γίνουν τα μακαρόνια, ρίχνουμε το σολομό στην κατσαρόλα για να πάρει μια βράση. Όταν σουρώνουμε τα μακαρόνια κρατάμε 500ml  από το ζουμί τους, για να το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ζουμί που έχουμε κρατήσει. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε το βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Ύστερα προσθέτουμε και τα μακαρόνια με το σολομό και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΖΥΜΑΡΙΚΑ| ΣΟΛΟΜΟΣ




MORE FOR YOU