Πεντανόστιμες γαρίδες με κριθαράκι και ούζο

Και κανένας δεν θα μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη συνταγή.

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Οι γαρίδες εκτός από ρύζι και μακαρόνια ταιριάζουν πάρα πολύ και με το κριθαράκι, ενώ εάν προσθέσουμε και ούζο γίνονται ακόμα πιο νόστιμες. Στη σημερινή συνταγή δεν κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Υλικά

500 γραμμάρια κριθαράκι

1 κιλό γαρίδες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

2/3 ποτηριού ελαιόλαδο

Μια κονσέρβα χυμό ντομάτας,

2 σφηνάκια ούζου

1 κουτ. του γλυκού βασιλικό

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε για μερικά λεπτά τις γαρίδες, τις σουρώνετε και κρατάτε το νερό που έβρασαν. Στη συνέχεια τις καθαρίζετε και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύετε λίγο και μετά σβήνετε με το ούζο. Αφού περάσουν περίπου 5 λεπτά, ρίχνετε το χυμό ντομάτας και τα 3 ½ ποτήρια από το νερό που έβρασαν νωρίτερα οι γαρίδες και έχετε κρατήσει και βράζετε για λίγα λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε όλε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί μαζί με το κριθαράκι και το βασιλικό, ανακατεύετε και ψήνετε για περίπου 25 λεπτά στους 180 0C.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΝΤΟΜΑΤΑ| ΓΑΡΙΔΕΣ| ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ




MORE FOR YOU