Απολαυστική τάρτα με κολοκυθάκια και καπνιστό σολομό

Αποτελεί την ιδανική επιλογή για όταν έχετε καλεσμένους στο σπίτι.

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Η σημερινή τάρτα είναι ένα νόστιμο πιάτο κυρίως όταν έχετε καλεσμένους. Είναι εύκολη στην προετοιμασία, αλλά το πιο βασικό είναι ότι θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά:

1 ρολό σφολιάτας

3 κολοκυθάκια

100 γραμμάρια καπνιστός σολομός

100 γραμμάρια τυρί προβολόνε

2 αυγά

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδου

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδου λιωμένο με ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά. Ανακατεύουμε περιστασιακά, μειώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύομε για τουλάχιστον 10 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε μια πιατέλα. Εντωμεταξύ κόβουμε τον καπνιστό σολομό σε κομμάτια και τον τσιγαρίζουμε για 2 με 3 λεπτά στο τηγάνι που είχαμε μαγειρέψει τα κολοκυθάκια. Στη συνέχει τον μεταφέρουμε στην πιατέλα με τα κολοκυθάκια. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά και στη συνέχει προσθέτουμε το τυρί και τα κολοκυθάκια με το σολομό και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό ταψί. Το τρυπάμε με ένα πιρούνι και από απάνω ρίχνουμε το μίγμα με το αυγό, τα κολοκυθάκια και το σολομό. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς  για περίπου 35-40 λεπτά. Όταν η τάρτα είναι έτοιμη αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Tags: ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ| ΣΟΛΟΜΟΣ| ΠΡΟΒΟΛΟΝΕ| ΤΑΡΤΕΣ & ΠΙΤΕΣ




MORE FOR YOU