Σήμερα απολαμβάνουμε κολοκυθοανθούς σε κουρκούτι γεμιστούς με τυρί

Κλασικό καλοκαιρινό και πεντανόστιμο πιάτο της ελληνικής κουζίνας.

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Αγοράσαμε κολοκυθοανθούς και σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα υπέροχο καλοκαιρινό ορεκτικό για να απολαύσουμε με τους φίλους μας.

 

Υλικά

20 κολοκυθοανθοί

300 γραμμάρια τυρί ρικότα

3 κουταλιές σπόρους παπαρούνας

150 γραμμάρια αλεύρι

150 ml νερού

150 γραμμάρια ψίχουλα ψωμιού

Αλάτι, πιπέρι

Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Προετοιμασία

Καθαρίζετε τους κολοκυθοανθούς, τους πλένετε και τους στεγνώνετε καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ρικότα, τους σπόρους παπαρούνας, μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι. Στη συνέχεια γεμίζετε τους κολοκυθοανθούς και κλείνετε καλά τις άκρες. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το νερό, το αλεύρι και τη φρυγανιά . Πανάρετε τους ανθούς με το μίγμα και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ| ΡΙΚΟΤΑ| FINGER FOOD




MORE FOR YOU