Μελιτζανοκεφτέδες: ο πιο νόστιμος καλοκαιρινός μεζές

Είναι ίσως οι πιο τραγανοί και μυρωδάτοι κεφτέδες μελιτζάνας που έχετε ποτέ δοκιμάσει.

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017 Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Ένας διαφορετικός τρόπος για να εκμεταλλευτείς το νοστιμότερο λαχανικό της ελληνικής παράδοσης, τη μελιτζάνα, είναι να φτιάξεις μελιτζανοκεφτέδες.

Υλικά

3 μεγάλες μελιτζάνες

2 αυγά

80 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

50 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο

Tριμμένη φρυγανιά

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Αλάτι και πιπέρι

Δυόσμο και βασιλικό

Αλεύρι

Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Στη συνέχεια βράζουμε τις μελιτζάνες για 15 λεπτά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε καλά. Παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κομμάτια μελιτζάνας, τα τριμμένα τυριά, τα αυγά, το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και στη συνέχεια προσθέστε λίγη τριμμένη φρυγανιά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια με ελαφρώς βρεμένα χέρια και τα αλευρώνουμε. Ύστερα τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και οι μελιτζνοκεφτέδες είναι έτοιμοι για απόλαυση. 

Tags: ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ| ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ| ΠΕΚΟΡΙΝΟ| ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ




MORE FOR YOU