Αυτό το αλμυρό στρούντελ πρέπει να το φτιάξετε οπωσδήποτε

Ιδανικό ορεκτικό για να το σερβίρετε στους φίλους σας.

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017 Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Μπορεί η σημερινή συνταγή να σας ακούγετε περίπλοκη, όμως είναι τόσο εύκολη που δεν θα το πιστεύετε. Το αλμυρό στρούντελ είναι ιδανικό ορεκτικό για να σερβιριστεί κρύο ή ζεστό σε ένα δείπνο με φίλους. 

Υλικά

1 ρολό σφολιάτας

200 γραμμάρια σπανάκι

250 γραμμάρια ρικότα

1 κρόκο αυγού

1 κουταλιά της σούπας γάλα

Αλάτι

Πιπέρι

Προετοιμασία

Βράζουμε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε καλά, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη ρικότα, τον κρόκο και το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και στο κέντρο βάζουμε το μίγμα με το σπανάκι και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε το στρούντελ σε ταψί με φύλλο ψησίματος, το χαράζουμε, το αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΣΠΑΝΑΚΙ| ΡΙΚΟΤΑ| ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ




MORE FOR YOU