Αυτά είναι τα πιο νόστιμα μίνι κις λορέν με κολοκυθάκια, τυρί και ζαμπόν

Ένα φαγητό που αρέσει και στους πιο απαιτητικούς.

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017 Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Όταν θέλουμε πίτσα αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο τότε η παρακάτω συνταγή είναι η καλύτερη επιλογή. Με γέμιση που κάθε φορά αλλάζει ανάλογα με τη διάθεση και τα υλικά, αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα ορεκτικά. 

Υλικά

2 κολοκυθάκια

100 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες

1 φύλλο σφολιάτας

100 γραμμάρια έμμενταλ

2 αυγά

4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι λάδι σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη παρμεζάνα  και αλατιποερώνουμε. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε 6 κύκλους. Παίρνουμε ειδικά καλούπια και βάζουμε στο κάτω μέρος τις σφολιάτες, μετά το ζαμπόν, το έμενταλ και τελειώνουμε με τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε 2 κουταλιές του μείγματος της κρέμας και των αυγών σε κάθε καλούπι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 ° για 15 λεπτά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΖΑΜΠΟΝ| ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ| ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ| ΤΑΡΤΕΣ & ΠΙΤΕΣ




MORE FOR YOU