Σήμερα φτιάχνουμε πατατάκια ψητά αλλά μοιάζουν με τηγανιτά

Και τα απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές.

Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017 Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

Γίνεται να απολαύσουμε τα πατάκια χωρίς ενοχές; Κι όμως γίνεται, αρκεί να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή. 

Υλικά

600 γραμμάρια πατάτες

Μείγματα μπαχαρικών της αρεσκείας σας

Αλάτι, πιπέρι

Ηλιέλαιο

Προετοιμασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C στον αέρα. Πλένετε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες ή τις αφήνετε με τη φλούδα. Τις κόβετε σε φέτες με πάχος περίπου 3 χιλιοστά. Σκουπίστε τις πατάτες με απορροφητικό χαρτί, για να απομακρυνθεί η περίσσεια του νερού. Πάρτε ένα ταψί και τοποθετήστε μια λαδόκολλα και ψεκάστε με λίγο λάδι. Τοποθετήστε τις πατάτες και πασπαλίστε με το μίγμα  μπαχαρικών και με το αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε και μετά από 7-8 λεπτά, πρέπει να αλλάξετε από τη λειτουργία από αέρα σε γκριλ. Μετά από 5 λεπτά, γυρίστε τις πατάτες και ψήστε από την άλλη μεριά. 

Tags: ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ| ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ| ΡΥΖΙ & ΠΑΤΑΤΕΣ| FINGER FOOD




MORE FOR YOU