Ταξιδεύουμε Ιταλία και φτιάχνουμε φοκάτσια πατάτας με ελιές

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τη φάτε πριν φτάσει στο τραπέζι. Τόσο νόστιμη είναι.

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

Σήμερα φτιάχνουμε ένα νόστιμο ψωμί που συναντάμε σε όλη την Ιταλία. Και φυσικά εννοούμε τη φοκάτσια.

Υλικά

200 γραμμάρια πατάτες με φλούδα  

500 γραμμάρια αλεύρι

25 γραμμάρια μαγιά

Ελιές σε άλμη

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τις πατάτες με τη φλούδα και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, το αλεύρι, μια πρέζα αλάτι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τη μαγιά και ανακατεύουμε, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 ώρες. Όταν περάσει η ώρα απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί, την πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλα ώστε να κάνουμε βαθουλώματα, ρίχνουμε από πάνω τις ελιές και ψήνουμε στους 200 ° C για 15-20 λεπτά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 



Tags: ΨΩΜΙ| ΕΛΙΕΣ| ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ| ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ




MORE FOR YOU