Ζουμερό μοσχαρίσιο κρέας με μπύρα και μουστάρδα

Είναι τόσο λαχταριστό που όλοι οι καλεσμένοι θα μείνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017 Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

Το σημερινό πιάτο είναι αρκετά δημιουργικό και θα εκπλήξει ευχάριστα όχι μόνο την οικογένεια, αλλά και τους καλεσμένους σας.

Υλικά

800 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια

400 ml μπύρα

60 γραμμάρια μουστάρδα

2 κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο

20 γραμμάρια αλεύρι

400 ml φυτικός ζωμός

2 φύλλα δάφνης

1 ματσάκι μαϊντανό

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1κ σούπας βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λάδι μαζί με το σκόρδο για 4 με 5 λεπτά. Όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα φυλάμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, τη δάφνη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια κρέατος ανακατεύοντας και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά και από τις δυο πλευρές.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη μπύρα, ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα και το ζωμό, κλείνουμε με ένα καπάκι και  μαγειρεύουμε για 2 ώρες, και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα τη σερβίρουμε μαζί με το κρέας και τα κρεμμύδια. 

Tags: ΚΡΕΑΣ| ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ| ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ| ΜΠΥΡΑ




MORE FOR YOU