Ζουμερό και λαχταριστό χοιρινό με μανιτάρια, πιπεριές και κρέμα γάλακτος

Μπορείτε να αντισταθείτε σε αυτή τη συνταγή; Εμείς πάντως δεν μπορούμε.

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Ένα έυκολο πιάτο με λίγα υλικά που μπορείτε να το φτιάξετε τις ημέρες των γιορτών και να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας. 

Υλικά

500 γραμμάρια χοιρινό

200 γραμμάρια μανιτάρια

1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο

2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες

1 κόκκινη πιπέρια κομμένη σε ροδέλες

50 ml λευκό κρασί

250 ml κρέμα γάλακτος

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια  σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ύστερα προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Συμπληρώνουμε με 1 ποτήρι ζεστό νερό και αφήνετε να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου. Μόλις μαλακώσει καλά το κρέας και δέσει με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ| ΚΡΕΑΣ| ΧΟΙΡΙΝΟ| ΠΙΠΕΡΙΕΣ| ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ




MORE FOR YOU