Ζουμερό χοιρινό με κόκκινο κρασί και δαμάσκηνα

Η σημερινή συνταγή θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017

Όταν τα δαμάσκηνα συνδυάζονται με το χοιρινό το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι γευστικότατο. Μια δοκιμή θα πείσει και τους πιο δύσκολους.

Υλικά

2 κιλά ρολό χοιρινό

4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1κ. σούπας φρέσκο τζίντζερ

16 ξερά δαμάσκηνα

2 σκελίδες σκόρδο

1 1/2 φλιτζ. κόκκινο κρασί

2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο

2κ. σούπας ζάχαρη μαύρη

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ και το σκόρδο και μετά προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να κάνει κρούστα γύρω γύρω.  Στην συνέχεια, το τοποθετούμε σε μια γάστρα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 3 ώρες. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΚΡΑΣΙ| ΚΡΕΑΣ| ΣΚΟΡΔΟ| ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ




MORE FOR YOU