Ζουμερό κοτόπουλο με γάλα καρύδας, κάρυ και ρύζι μπασμάτι

Και δεν θα θέλετε να τελειώσει...

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

Το σημερινό πιάτο δημιουργεί μια ευχάριστη έκρηξη στον ουρανίσκο. Η γλυκύτητα από το γάλα καρύδας και η πικάντικη γεύση από το κάρυ αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό.

Υλικά

Για το ρύζι:

150 γραμμάρια ρυζιού μπασμάτι

300 ml νερού

Μια πρέζα αλάτι

Μια πρέζα τζίντζερ σε σκόνη

2 κουταλιές σούπας σησαμέλαιο

Για το κοτόπουλο:

Μισό στήθος κοτόπουλου

5 κουταλιές σούπας σησαμέλαιο

1 κρεμμύδι

1κ. σούπας αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ

150 ml γάλα καρύδας

3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

Χυμός και τριμμένη φλούδα από ένα λεμόνι

1 πιπερίτσα τσίλι

Αλάτι

Εκτέλεση 

Βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 300 ml νερό. Προσθέτουμε σησαμέλαιο, τζίντζερ και αλάτι και βράζουμε. Μετά από λίγα λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά. Θα είναι έτοιμο όταν το νερό έχει εξατμιστεί τελείως.

Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Αφαιρούμε το λίπος από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κύβους και τους αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλευρωμένο κοτόπουλο και το κάρυ. Μαγειρεύουμε για 8 λεπτά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τη σάλτσα σόγιας, λίγο αλάτι, τη πιπερίτσα ψιλοκομμένη, το χυμό από το λεμόνι και τη μισή φλούδα. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Το πιάτο θα είναι έτοιμο όταν η σάλτσα έχει ομογενοποιηθεί. Σερβίρουμε μαζί με το ρύζι, πασπαλίζοντας με τη υπόλοιπη τριμμένη φλούδα λεμονιού.



Tags: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ| ΚΑΡΥ| ΡΥΖΙ




MORE FOR YOU