Τραγανές ρυζόμπαλες με μοτσαρέλα

Καταπληκτική συνταγή. Ειδική για παιδικά πάρτι.

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Περίσσεψε ρύζι από την προηγούμενη ημέρα και δεν ξέρετε τι να το κάνετε; Μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε ένα μεζέ για να τους ξετρελάνετε όλους.

Υλικά

1 πιάτο μαγειρεμένο ρύζι

2 αυγά

1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Φρυγανιά τριμμένη

Ελαιόλαδο

Μοτσαρέλα

Εκτέλεση 

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι, στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ρύζι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Με βρεγμένα χέρια παίρνουμε λίγο ρύζι και πλάθουμε μια μπάλα. Ύστερα σχηματίζουμε μια τρύπα και βάζουμε ένα κομμάτι μοτσαρέλα ή δύο, κλείνουμε καλά τη μπάλα ρυζιού και κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το ρύζι.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το δεύτερο αυγό και σε ένα άλλο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά. Περνάμε τις μπάλες ρυζιού πρώτα από το αυγό και συνέχεια από τη φρυγανιά. Βάζουμε τις μπάλες σε ταψί ψεκασμένο με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.



Tags: ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ| ΒΟΥΤΥΡΟ| ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ| ΡΥΖΙ & ΠΑΤΑΤΕΣ




MORE FOR YOU