Λαχταριστές πατάτες στο φούρνο με μπύρα

Το αγαπημένο μας φαγητό γίνεται ακόμα πιο νόστιμο.

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

Οι πατάτες είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Σήμερα τις μαγειρεύουμε με μπύρα.

Υλικά

1 κιλό πατάτες

250 ml μπύρα

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Δεντρολίβανο

Μια σκελίδα σκόρδο 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε φέτες ή κύβους και τις αφήνουμε στο νερό για περίπου 15 λεπτά. Σε αυτό το σημείο αφαιρούμε το νερό και τις βράζουμε για περίπου 7 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Ύστερα τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο και μια σκελίδα σκόρδο. Σε αυτό το σημείο βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί μαζί με τη μπύρα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά.



Tags: ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ| ΜΠΥΡΑ| ΡΥΖΙ & ΠΑΤΑΤΕΣ




MORE FOR YOU