Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τηγανιτό γαλέο με σκορδαλιά

Αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή.

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

Ως είθισται σύμφωνα με την παράδοση, την ημέρα του Ευαγγελισμού απολαμβάνουμε τραγανό γαλέο με μπόλικη σκορδαλιά.

Υλικά 

1 κιλό γαλέος σε φέτες

1 φλ. ξύδι

6 κ. σούπας  αλεύρι

Λάδι για τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά:

6 σκελίδες σκόρδο

4 πατάτες

½ φλ. ελαιόλαδο

Λίγο ξύδι

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τον γαλέο, τον στραγγίζουμε, τον αλατίζουμε και τον αλευρώνουμε. Στη συνέχεια βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και όταν πάρει θερμοκρασία τηγανίζουμε το γαλέο και από τις δυο πλευρές και τον αφαιρούμε όταν πάρει χρώμα.

Στο μεταξύ, για να φτιάξουμε τη σκορδαλιά, βράζουμε τις πατάτες και τις καθαρίζουμε. Καθαρίζουμε και τα σκόρδα. Τα βάζουμε στο μπλέντερ για να λιώσουν καλά. Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες κι αφού γίνει το μίγμα ένας πολτός, ρίχνουμε το λάδι. Αλατίζουμε και ρίχνουμε λίγο ξύδι. Χτυπάμε ξανά το μίγμα για μερικά δευτερόλεπτα.



Tags: ΣΚΟΡΔΟ| ΛΑΔΙ| ΓΑΛΕΟΣ| ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ| ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ




MORE FOR YOU