Καλαμαράκια στο φούρνο που μοιάζουν με τηγανιτά

Τι θα σκεφτόσασταν εάν σας λέγαμε ότι μπορείτε να φτιάξετε καλαμαράκια τηγανιτά χωρίς λάδι και χωρίς να λερώσετε την κουζίνα;

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

Αγαπάμε τα καλαμαράκια και περισσότερο τα τηγανιτά. Όμως τα αποφεύγουμε γιατί έχουν πολλές θερμίδες. Τι θα σκεφτόσασταν όμως εάν σας λέγαμε ότι μπορείτε να φτιάξετε καλαμαράκια τηγανιτά χωρίς λάδι και χωρίς να λερώσετε την κουζίνα; Το πιο πιθανό είναι πως θα γελούσατε. Κι όμως σήμερα μαγειρεύουμε καλαμαράκια στο φούρνο που μοιάζουν με τηγανιτά.

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια

1 φλιτζάνι ούζο

Χυμό από ένα λεμόνι

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

Αλεύρι

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα καλαμαράκια μαζί με το χυμό από λεμόνι, λίγο αλάτι και το ούζο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για μια ώρα. Όταν περάσει η ώρα τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το αλεύρι και από τις δυο πλευρές. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα καλαμαράκια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με λεμόνι.

 



Tags: ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ| ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ| ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ




MORE FOR YOU