Φτιάχνουμε τους πιο αφράτους και λαχταριστούς ρεβιθοκεφτέδες

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι λιλιπούτειοι γευσιγνώστες θα τολμήσουν τουλάχιστον να τα δοκιμάσουν.

Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

Σαν παιδιά δεν εκτιμούσατε τε ρεβίθια, σαν γονείς προσπαθείτε να πείσετε τα παιδιά σας να τα δοκιμάσουν. Όταν όμως τα ρεβίθια αποκτάνε χρυσαφένιο χρώμα και γίνονται τραγανά σαν κεφτεδάκια τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Υλικά

2  1/2 φλ. ρεβίθια

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι

1/2 φλ. μαϊντανό

1/2 φλ. φρέσκο κόλιανδρο

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/3 φλ. νερό

Αλάτι

Λάδι για τηγάνισμα.

Εκτέλεση

Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια στο ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε. Την επόμενη ημέρα τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Ρίχνουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο και τον μαϊντανό στο μίξερ και τα χτυπάμε. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και στη συνέχεια προσθέτουμε και το μίγμα από το μίξερ μαζί με το νερό. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.  

 



Tags: ΚΡΕΜΜΥΔΙ| ΣΚΟΡΔΟ| ΟΣΠΡΙΑ| ΡΕΒΙΘΙΑ| ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ




MORE FOR YOU