Νόστιμο: Κοτόπουλο με σάλτσα από κρασί και πουρέ με δεντρολίβανο

Δώστε λίγο παραπάνω γεύση στο κοτόπουλο και συνοδέψτε το μ' ένα μυρωδικό πουρέ.

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012 Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Δώστε λίγο παραπάνω γεύση στο κοτόπουλο και συνοδέψτε το μ' ένα μυρωδικό πουρέ. 

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • δεντρολίβανο

Για τη σάλτσα:

  • 1/5 ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κουτ. του γλυκού μέλι

Για τον πουρέ:

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • ½ ποτήρι γάλα
  • 50 γραμμ. βούτυρο
  • 4 κουτ. της σούπ. Δεντρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Διαδικασία: Βράζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα υπόλοιπα υλικά για το πουρέ και στη συνέχεια μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί. Σε ένα πιάτο ανακατεύετε τα φιλετάκια κοτόπουλου με τα υπόλοιπα υλικά εκτός του κρασιού και κατόπιν τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά. Σβήνετε με το κρασί , σκεπάζετε με ένα καπάκι και τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 6-7 λεπτά. Όταν βράσει το κοτόπουλο, το μεταφέρετε σε ένα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε τα υλικά για τη σάλτσα και τα αφήνετε βράσουν για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει η σος. Σερβίρετε τα φιλέτα μαζί με το πουρέ και περιχύνετε με τη σάλτα.

Καλή σας όρεξη!



Tags: ΚΡΑΣΙ| ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ| ΜΕΛΙ| ΠΟΥΡΕΣ




MORE FOR YOU