Μοσχαρίσιες μπριζόλες με αρωματική κρούστα

Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012
Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • ½ κουταλιά μοσχοκάρυδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ξύσμα λεμονιού και του πορτοκαλιού, τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, το σκόρδο, το μισό ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Αλείφουμε τις μπριζόλες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε σε σχάρα βάζοντας ένα ταψί από κάτω για να συγκεντρώνει τα υγρά. Τις ψήνουμε στο γκριλ, δίχως να το προθερμάνουμε, για 8-10 λεπτά και από τις 2 πλευρές. Περίπου 3-4 λεπτά προτού ψηθούν τις αλείφουμε με το αρωματικό μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Σβήνουμε το φούρνο, σκεπάζουμε τις μπριζόλες με αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε μέσα για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή σας όρεξη!



Tags: ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ| ΝΟΣΤΙΜΟ| ΜΠΡΙΖΟΛΑ




MORE FOR YOU