Χυλοπίτες με κρασάτο κοτόπουλο

Ένας λατρεμένος συνδυασμός.

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012
Ένας λατρεμένος συνδυασμός. Υλικά (για 4 μερίδες):
  • 12 μπουτάκια κοτόπουλο (ζητήστε από το κρεοπώλη σας να τα ξεκοκαλίσει)
  • 500 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκια ματζουράνα
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 1 κιλό ντομάτες στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπολτό
  • 500 ml ζωμό κότας
  • 200 γραμμάρια μυζήθρα σκληρή
  • 300 γραμμάρια χυλοπίτες
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.  Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε-αλατίζουμε και σβήνουμε με κρασί.Αφήνουμε να σωθούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το δυόσμο,το θυμάρι και τη ματζουράνα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη φρέσκια ντομάτα και τον ντοματοπολτό ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το ζωμό και λίγο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά. Βράζουμε τις χυλοπίτες και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!



Tags: ΚΡΑΣΙ| ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ| ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ




MORE FOR YOU