#madameginger: Αυτή η σοκολατόπιτα φτιάχνεται μέσα σε 20 λεπτά μόνο

Αν αναρωτιέστε πόσος χρόνος χρειάζεται για να χτυπήσει κόκκινο η ευτυχία, μόλις μάθατε την απάντηση.

Madame Ginger
MADAME GINGER Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017
Ιφιγένεια Φιλοπούλου

Για την πρώτη μου συνταγή στο Jenny.gr ψηφίσαμε 4 γυναίκες μεταξύ μίας healthy & δροσερής σαλάτας & μίας drooling, sexy σοκολατόπιτας. Τι κι αν έρχεται καλοκαίρι, τι κι αν φοράμε όλες ένα νούμερο μεγαλύτερο από πέρυσι, η απόφαση ήταν ομόφωνη και μεγαλειώδης. Σοκολατόπιτα it is η οποία αν σιροπιαζόταν θα ήταν σοκολατένιο γαλακτομπούρεκο, αν της βάζαμε μόνο από κάτω φύλλα θα ήταν τάρτα σοκολάτας και αν ήταν άντρας θα ήταν ο David Agbodji (τι εννοείς δεν τον ξέρεις;). Ίσως για μία μόνο μέρα, αξίζει να ξεχάσετε δίαιτες, διατροφές, μαγιό και καλοκαίρια. Believe me. 

Μερίδες: 8-10 Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά 

Υλικά:
●    45 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
●    500 ml φρέσκο γάλα, πλήρες 
●    1 αυγό 
●    1 κρόκο αυγού 
●    70 γρ. ζάχαρη
●    1 βανίλια 
●    200 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
●    15 γρ. βούτυρο αγελαδινό + 100 γρ. λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
●    8 φύλλα κρούστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1)  Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε κατσαρόλα, να ζεσταθούν αλλά όχι να βράσουν. 
 
2) Παράλληλα, σε μπολ, χτυπάμε το σιμιγδάλι με το αυγό και τον κρόκο αυγού, με σύρμα. 

3) Όταν το μείγμα γάλακτος ζεσταθεί, προσθέτουμε σταδιακά το μισό στο μπολ με τα αυγά και χτυπάμε καλά με το σύρμα. 

4) Επιστρέφουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Όταν αρχίσει να πήζει προσθέτουμε τα 15 γρ. βούτυρο και την κουβερτούρα, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν με το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

5) Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψί με πινέλο και απλώνουμε τέσσερα φύλλα, βουτυρώνοντας καλά το καθένα. Απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα, βουτυρώνοντας καλά το καθένα. 

6) Κλείνουμε τις άκρες των φύλλων και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για περίπου 50 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η κρούστα. 

7) Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και σερβίρουμε.  

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη! 

 

Tags: ΣΟΚΟΛΑΤΑ| ΓΛΥΚΟ| ΓΛΥΚΑ| ΠΙΤΑ| ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ| MADAME GINGER| ΜΑΡΙΛΟΥ ΠΑΝΤΑΚΗ




MORE FOR YOU