#madameginger: Τι κάνουμε με τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Μία πανεύκολη συνταγή για να μην πάει τίποτα χαμένο.

Madame Ginger
MADAME GINGER Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017
Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017
Ιφιγένεια Φιλοπούλου

Αν και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Αστυπάλαια και με σιγουριά σας λέω πως δεν περίσσεψε κανένα πασχαλινό αυγό από την εδώ παρέα, παρόλα αυτά είμαι σίγουρη πως στο ψυγείο του σπιτιού σας έχουν μείνει κάποια, ίσως και αρκετά. Επειδή όμως, μία από τις βασικές αρχές της κουζίνας είναι ότι δεν πετάμε τίποτα, γι αυτό σας ετοίμασα αυτή τη συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει, τόσο σε εσάς, όσο και στα μικρά παιδιά σας. 

Μερίδες: 6 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: - Χρόνος αναμονής: -

Υλικά:
6 βραστά αυγά (που περίσσεψαν από το Πάσχα)
2 κ.γ. μουστάρδα 
2 κ.γ. μαγιονέζα
1 ½  κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
πάπρικα (καυτερή ή γλυκιά), για το σερβίρισμα
¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους κρόκους, προσέχοντας να μην αλλοιώσουμε το σχήμα των ασπραδιών. Αφήνουμε τα ασπράδια στην άκρη, όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση. 
 
2) Βάζουμε τους κρόκους, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα πηχτό και ομοιογενές μείγμα. 

3) Υπάρχουν 2 τρόποι να γεμίσουμε τα αυγά. Ο πρώτος είναι να βάλουμε το μείγμα της γέμισης σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και να γεμίσουμε τις τρύπες στα ασπράδια. Ο δεύτερος και απλούστερος τρόπος είναι να τις γεμίσουμε με κουταλάκι του γλυκού.

4) Πασπαλίζουμε τα αυγά με καυτερή ή γλυκιά πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.   

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη! 

Tags: ΑΥΓΑ| ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ| ΕΧΩ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ| MADAME GINGER| ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ| ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ| FINGER FOOD




MORE FOR YOU