#madameginger: Vegan κέικ αμυγδάλου και είναι σκέτη απόλαυση

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν το δοκιμάσετε δεν θα μείνετε μόνο σε ένα κομμάτι.

Madame Ginger
MADAME GINGER Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
Ιφιγένεια Φιλοπούλου

Οι σαλάτες και τα υγιεινά φαγητά τρέφουν το σώμα μας. Τα γλυκά τρέφουν την ψυχή μας. Και επειδή θέλω να τα μοιράζομαι με αγαπημένους φίλους, φτιάχνω γλυκά που να μπορούν να απολαύσουν όλοι, ανεξαιρέτως των διατροφικών τους επιλογών. Πιστέψτε με, αυτό το vegan κέικ αμυγδάλου είναι τόσο ζουμερό και νόστιμο που, όποιος το έχει δοκιμάσει, λέει πως είναι το πιο νόστιμο κέικ που έχει δοκιμάσει ποτέ. Αφιερωμένο στο αγαπημένο μου κουνέλι, τη Νίκη Χάγια...

Μερίδες: 8-10  Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά

Υλικά για το κέικ:

230 γρ. αλεύρι τύπου φαρίνα

80 γρ. αμυγδαλόψιχα ψιλοτριμμένη

370 ml γάλα αμυγδάλου

1 ½ κ.γ. λευκό ξύδι

225 γρ. ζάχαρη

120 ml ελαιόλαδο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Άλλα υλικά:

3-4 κ.σ. κοπανισμένα αμύγδαλα

ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Σε μπολ ανακατεύουμε τη φαρίνα και την αμυγδαλόψιχα.

2) Ρίχνουμε το ξύδι στο γάλα αμυγδάλου.

3) Σε άλλο μπολ, με σύρμα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο, το γάλα αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας. 

4) Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα με τη φαρίνα, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ενωθούν σε ομοιόμορφο μείγμα τα υλικά.

5) Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα, πασπαλίζουμε με κοπανισμένα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για περίπου 1 ώρα.

6) Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 20 λεπτά, έπειτα το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

 

 

 

Tags: ΓΛΥΚΑ| ΖΑΧΑΡΗ| ΑΜΥΓΔΑΛΑ| MADAME GINGER| VEGETARIAN & VEGAN| ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ




MORE FOR YOU