#madameginger: Αυτό το σάντουιτς θα θέλετε να το τρώτε κάθε μέρα

Με γαριδοσαλάτα και αβοκάντο. Ένας συνδυασμός που πραγματικά χορταίνει.

Madame Ginger
MADAME GINGER Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017
Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Η άνοιξη ήρθε για τα καλά… Βάλτε τα λουλουδάτα φορέματά σας, τα πέδιλα, ένα καπέλο, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό (μην ξεχνιόμαστε) και ξεχυθείτε έξω μαζί με φίλους και σκυλιά: στα πάρκα, στους λόφους, στις πρασινάδες. Και επειδή ο ήλιος  ανοίγει την όρεξη -όλοι θα πεινάσουν!- θα πάτε προετοιμασμένες για πρωτότυπο πικ νικ. Απολαύστε αυτά τα πανεύκολα και χορταστικά sandwich, δίπλα στα λουλούδια και βγάλτε το χειμώνα από πάνω σας.

 

Μερίδες: 2 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 3-4 λεπτά Χρόνος αναμονής: -

Υλικά:
10 μέτριες γαρίδες, χωρίς κέλυφος
1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αβοκάντο
1 ντομάτα
2 ψωμάκια στρογγυλά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό με λίγο ξύδι, για 3-4 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν σε παγωμένο νερό για 1-2 λεπτά κι έπειτα να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί. Τις κόβουμε σε δύο ή τρία κομμάτια την κάθε μία.  

2) Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το άνηθο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι μέχρι να γίνει ομοιογενής σος. Ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.  

3) Κόβουμε τη ντομάτα και το αβοκάντο σε φέτες και στήνουμε τα sandwich. Βάζουμε από μία ή δύο φέτες ντομάτα, μια δόση γαριδοσαλάτα και μερικές φέτες αβοκάντο στο καθένα. 

4) Καλύπτουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού και σερβίρουμε.  

 

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

Tags: ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ| ΑΒΟΚΑΝΤΟ| ΓΑΡΙΔΕΣ| ΕΧΩ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ| ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΑΓΗΤΟ| MADAME GINGER| VEGETARIAN & VEGAN| ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ| ΓΑΡΙΔΟΣΑΛΑΤΑ




MORE FOR YOU