#madameginger: Ένα κέικ που θυμίζει κάτι από... Survivor

Έχει καρύδα!

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017
Ιφιγένεια Φιλοπούλου

Τώρα που οι μέρες γίνονται όλο και πιο ζεστές, ο φούρνος μου δεν ανάβει τόσο συχνά. Το ψήσιμο κέικ και μπισκότων, που γεμίζει το σπίτι με ωραίες μυρωδιές και ζεστασιά, είναι πιο απολαυστικό το χειμώνα. Όμως που και που, με πιάνει λιγούρα για ψημένο γλυκάκι, αφράτο, ελαφρύ και απολαυστικό. Να, σαν αυτό το κέικ λεμονιού με καρύδα. Φτιαγμένο με λάδι, γιαούρτι, αποξηραμένη καρύδα και δροσιστικό ξύσμα λεμονιού, είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ στο μπαλκόνι. Το cream cheese frosting το “δανείστηκα” από το αγαπημένο μου χειμωνιάτικο καροτοκέικ και το προσάρμοσα σ’ ένα κέικ για τις πιο θερμές μέρες.

 

Μερίδες: 8-10  Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά  Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά 

Υλικά για το κέικ:

 

170 ml σπορέλαιο

3 αυγά

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

ξύσμα από 2 λεμόνια

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

40 γρ. καρύδα τριμμένη

180 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

Υλικά για το cream cheese frosting:

300 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

3 κ.σ. χυμός λεμονιού

60 γρ. ζάχαρη άχνη

ξύσμα από 1 λεμόνι

τριμμένη καρύδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού.

2) Χτυπάμε με σύρμα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3) Προσθέτουμε το αλεύρι, την τριμμένη καρύδα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

4) Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα κέικ.

5) Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

6) Ετοιμάζουμε το frosting. Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.

7) Όταν το κέικ είναι τελείως κρύο, το καλύπτουμε με το frosting με τη βοήθεια σπάτουλας ζαχαροπλαστικής. Πασπαλίζουμε με καρύδα τριμμένη και ξύσμα λεμονιού.

 

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

 

 

Tags: ΓΛΥΚΑ| ΚΑΡΥΔΑ| ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ| MADAME GINGER| ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ| CREAM CHEESE FROSTING




MORE FOR YOU