#madameginger: H τέλεια τάρτα για τα σπιτικά καλέσματα

Περιμένεις φίλους στο σπίτι και δεν ξέρει τι να τους βγάλεις για μεζεδάκι; Αυτή η τάρτα με ντοματίνια, πιπεριές και φέτα είναι ό,τι πρέπει.

Madame Ginger
MADAME GINGER Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017
Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017
Ιφιγένεια Φιλοπούλου

Οι τάρτες μου αρέσουν γιατί είναι για όλες τις ώρες. Μπορείς να τις φάς ζεστές ή κρύες. Πρωϊνό; Αυγά, τυρί και ζύμη, ότι χρειάζεσαι. Μεσημεριανό; Μπαίνει σε ταπεράκι και με μια σαλάτα στο πλάι σε χορταίνει μέχρι το βράδυ. Άσε που γίνεται το πιο elegant ορεκτικό για το βραδινό γεύμα με φίλους. Έτσι κι αυτή η τάρτα με ντοματίνια, πιπεριές και φέτα -ειδικά αν είναι γαρνιρισμένη με φρέσκο βασιλικό- μ’ αρέσει γιατί είναι και casual και glamorous. Σαν το αγαπημένο σου τζιν!

 

Μερίδες: 8-10  Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά  Χρόνος ψησίματος: 50-55 λεπτά  

Υλικά για τη ζύμη:
250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
125 γρ.βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
5 γρ.αλάτι


 
Υλικά για τη γέμιση:
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λωρίδες
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
30 ml ελαιόλαδο 
3 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. φέτα τριμμένη
ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
1) Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το γιαούρτι με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
 
2) Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μαλακή ζύμη.
 
3) Απλώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και την τρυπάμε με πιρούνι. Ψήνουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 10 λεπτά. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.
 
4) Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε όλα τα υλικά για 5-7 λεπτά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν τα λαχανικά είναι μαλακά, αποσύρουμε από τη φωτιά.


 
5) Σε μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 
6) Απλώνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές πάνω στη μισοψημένη ζύμη. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με την τριμμένη φέτα κι από πάνω καλύπτουμε με το μείγμα των αυγών. Τοποθετούμε τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, σε όλη την επιφάνεια.


 
7) Ξαναβάζουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C, για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό. 

 

 

Tags: ΤΑΡΤΑ| ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ| ΠΙΠΕΡΙΕΣ| MADAME GINGER| ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ| ΤΑΡΤΕΣ & ΠΙΤΕΣ| ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ




MORE FOR YOU