#madameginger: Το σοκολατένιο κέικ που δεν θέλει βούτυρο και είναι σούπερ ελαφρύ

Θα το λατρέψουν και οι vegan φίλοι σας.

Madame Ginger
MADAME GINGER Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017
Ιφιγένεια Φιλοπούλου

Εντάξει, εντάξει, ξέρω. Σας έχω δώσει και άλλο vegan κέικ (αμυγδάλου, θυμάστε;). Για κάποιο λόγο, ειδικά με τη ζέστη, αυτά τα κέικ με λάδι μου φαίνονται πιο νόστιμα από τα άλλα με τις βουτυρόκρεμες και τα πολλά αυγά… Σοκολάτα λοιπόν αγαπητές. Ποιός δεν την αγάπησε; Σίγουρα όχι εγώ. Αυτός ο έρωτας κρατά χρόνια, δεκαετίες! Ειδικά όταν συνδυάζεται με τη φρεσκάδα του πορτοκαλιού και το κρεμώδες γάλα καρύδας σε ένα αφράτο, ζουμερό, γλυκόπικρο σοκολατένιο κέικ πώς γίνεται να βγεί από τη ζωή σου; Φτιάξτε αυτό το λαχταριστό κέικ και υπόσχομαι πως οι δυσκολίες της βδομάδας θα φαίνονται λίγο πιο μικρές… 

 

Μερίδες: 10-12  Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά  Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα  
 

Υλικά για το κέικ:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
300 γρ. ζάχαρη 
110 γρ. κακάο
25 γρ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
680 ml γάλα καρύδας
70 ml σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
 
Άλλα Υλικά: 
κακάο και ξύσμα πορτοκαλιού για το σερβίρισμα


 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
1)   Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170oC. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με τσέρκι και την περνάμε με λαδόκολλα. 
 
2)   Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. 
 
3)   Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα καρύδας, το λάδι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.


 
4)   Ρίχνουμε το μείγμα καρύδας στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με σύρμα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. 
 
5)   Ρίχνουμε το τελικό μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170oC, για περίπου 1 ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε.
 
6)   Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε με λίγο έξτρα ξύσμα πορτοκαλιού. 

 

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

Tags: ΣΟΚΟΛΑΤΑ| ΓΛΥΚΑ| ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ| CAKE| MADAME GINGER| VEGETARIAN & VEGAN| ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ| VEGAN CAKE| ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ CAKE




MORE FOR YOU