#madameginger: Πώς θα φτιάξουμε πανεύκολα φραουλοπιτάκια

Είναι ίσως το πιο κοριτσίστικο γλυκό!

Madame Ginger
MADAME GINGER Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017
Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017
Ιφιγένεια Φιλοπούλου

Μία απ’ αυτές τις μέρες θα καλέσεις στο σπίτι τη μαμά, τη γιαγιά, τη θεία ή όποια μεγαλύτερη γυναίκα είναι σημαντική για εσένα, για απογευματινό τσάι και κοριτσίστικες κουβέντες. Μπορείς βέβαια να αγοράσεις βουτήματα από το φούρνο. Μπορείς ωστόσο να τις περιποιηθείς λίγο παραπάνω, ετοιμάζοντάς τους τα δικά σου φραουλοπιτάκια. Είναι πανεύκολα και σίγουρα θα εντυπωσιαστούν. Πρώτον γιατί μπήκες στον κόπο να ετοιμάσεις σπιτίσιο, κοριτσίστικο γλυκό (ναί, ακόμη και με έτοιμο φύλλο, αφού τρέχεις όλη μέρα!) και δεύτερον που έχεις πάντα φρέσκα φρούτα στο ψυγείο σου και δε θα πάθεις αβιταμίνωση (αχ ο αιώνιος φόβος της μητέρας). 

 

Μερίδες: 12-14 τεμάχια  Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά  Χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά  
 

Υλικά:
150 γρ. φράουλες κομμένες στα 2 ή στα 4 (αναλόγως το μέγεθός τους)
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια σε σκόνη
1 φύλλο ζύμη κουρού (περίπου 350 γρ.)
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο


 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC, στον αέρα.
 
2) Σε μπολ βάζουμε τις κομμένες φράουλες, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
 
3) Πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε απλώσει σε ξύλο κοπής, ανοίγουμε προσεκτικά τη ζύμη για να μη σπάσει. 
 
4) Κόβουμε τη ζύμη σε ισομεγέθη τετράγωνα. Σε κάθε κομμάτι ζύμης βάζουμε στο κέντρο από μια κουταλιά (όχι γεμάτη) γέμιση με φράουλες. 


 
5) Κλείνουμε τη ζύμη σε τρίγωνα και πιέζουμε τις άκρες να σφραγίσουν καλά.
 
6) Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα.
 
7) Τα αλείφουμε με το αυγό.
 
8) Ψήνουμε τα φραουλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε. 

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

 

Tags: ΓΛΥΚΑ| ΦΡΑΟΥΛΕΣ| MADAME GINGER| ΤΑΡΤΕΣ & ΠΙΤΕΣ| ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΓΛΥΚΟ




MORE FOR YOU