#madameginger: Ένα κέικ διαφορετικό από όλα τα άλλα

Με κολοκυθάκια και ανθότυρο! Για όσους αγαπούν τα αλμυρά.

Madame Ginger
MADAME GINGER Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017
Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Σχεδόν σε κάθε παρέα υπάρχει κάποιος ή κάποια που στη θέα κάποιου γλυκού -για το οποίο οι υπόλοιποι ξερογλείφονται- δηλώνει ότι δε θέλει να φάει γιατί είναι πιο πολύ “του αλμυρού”. Ε λοιπόν την επόμενη φορά που θα σερβίρετε κέικ, δε θα έχουν δικαιολογία να μη δοκιμάσουν, γιατί το κέικ σας θα είναι αλμυρό! Με ανθότυρο και κολοκυθάκια, κανείς δε θα του αντισταθεί, ειδικά αν είναι η ώρα που έχουν αρχίσει να γουργουρίζουν κοιλιές...

 

Μερίδες: 8-10  Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά  Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά  
 

Υλικά:
200 γρ. βούτυρο 
200 γρ. γιαούρτι
4 αυγά
200 γρ. αλεύρι τύπου φαρίνα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη
½ κουρκουμά
200 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
2 μικρά ή 1 μέτριο κολοκυθάκι
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
1) Τρίβουμε τα κολοκυθάκια (ή το κολοκυθάκι) στον τρίφτη.
 
2) Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε λίγο ακόμα.
 
3) Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα.
 
4) Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι & πιπέρι, τη ζάχαρη και τον κουρκουμά και χτυπάμε ίσα-ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 


 
5) Ρίχνουμε στο μείγμα το ανθότυρο και τα κολοκυθάκια και τα ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
 
6) Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 40-45 λεπτά.

 

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

Tags: ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ| ΑΝΘΟΤΥΡΟ| ΕΧΩ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ| ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ| MADAME GINGER| ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ




MORE FOR YOU