#madameginger: Σαλάτα με μαριναρισμένα κολοκυθάκια

Η πιο χορταστική σαλάτα που έχετε φάει

Madame Ginger
MADAME GINGER Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Τα κολοκυθάκια τρώγονται και ωμά! Τι; Δεν το ήξερες; Δροσιστικά, ελαφρώς “τραγανά”, τρώγονται πολύ ευχάριστα, ειδικά τώρα που έχουν πιάσει για τα καλά οι ζέστες. Αν τα κόψεις πολύ - πολύ λεπτά και τα μαρινάρεις σε ελαιόλαδο και λεμόνι, γίνονται μια πεντανόστιμη σαλάτα, όσο πρέπει πικάντικη από το μπούκοβο. Συνοδεύουν υπέροχα κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι ή γίνονται κυρίως γεύμα αν θρυμματίσεις πάνω τους μπόλικη φέτα και τα φάς με ψωμάκι. 

 

Μερίδες: 2-4  Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά  Χρόνος ψησίματος:
 

Υλικά:
5-6 κολοκυθάκια  
4 κ.σ. ελαιόλαδο 
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κ.γ. μπούκοβο, γλυκό ή καυτερό
2-3 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα


 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
1)   Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις άκρες και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος, με peeler (ξεφλουδιστή).
 
2)   Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μπούκοβο και ανακατεύουμε με πιρούνι να αναμειχθούν.
 
3)   Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις ώστε να μοιραστεί παντού η μαρινάδα.
 
4)   Αφήνουμε το μπολ για 30 λεπτά, ώστε να μαριναριστούν τα κολοκυθάκια.
 
5)   Ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε.

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!
 

 

Tags: ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ| ΣΑΛΑΤΕΣ| MADAME GINGER| VEGETARIAN & VEGAN| LIGHT & HEALTHY




MORE FOR YOU